POROČNE TISKOVINE IN DEKORACIJA

Poročni dan je zagotovo eden izmed najlepših trenutkov, ki se ti lahko zgodi. Dan poln ljubezni in sreče. Seveda so lahko priprave na ta dan stresne ampak verjamem, da je poročni dan lahko lep, sproščen, čustven in poln prelepih in zabavnih presenečenj. Dan prepleten z dragocenimi spomini za vajino skupno prihodnost.

Dva srečneža, katera nista imela pojma kaj ju bo doletelo v letu 2020 sva bila tudi midva in najin najlepši dan. V vsej poplavi zapiranj in omejitev pa se nama je na srečo nasmehnila sreča. 8. 8. 2020 je bil datum, ko sva tudi midva svojemu prijateljstvu in ljubezni obljubila večnost.

Sama sem že od nekdaj neke vrste ustvarjalna duša na različnih področjih. Tako sem se samega načrtovanja poroke izredno veselila. Nekaterim načrtovanje povzroča stres ampak jaz sem uživala v vsaki fazi načrtovanja. Tudi zadnji teden, ko naj bi bil najbolj stresen in nabit z vsemi obveznostmi sem uživala v vseh pripravah na najino soboto. Zato sem že ob najini zaroki vedela, da bom za dekoracijo in tiskovine v večini poskrbela sama in seveda bila že prvi dan zaroke polna idej.

Tiskovine

Najprej sem začela z nabiranjem idej za vabila in posledično vse ostale tiskovine, saj sem želela, da ima najina poroka neko rdečo nit. Pri vabilih sva se skupaj z Rokyem odločila katere podatke želiva imeti na vabilu. Tako sva se odločila za dvostransko oblikovano vabilo, kjer je prva stran vsebovala nagovor najini družini in prijateljem, druga stran pa je vsebovala potek poročnega dne.

Vabila so bila v velikosti formata A5 v smetanovi barvi na pearl papirju z ujemajočo se kuverto. Na vsako kuverto sva natisnila imena povabljencev in jo zapečatila s pečatom v bronasto – zlatorjavi barvi z motivom mašne. V mislih sem imela pečat z najinimi inicialkami ampak je žal dostava preveč zamujala zaradi situacije s svetovno pandemijo.

Pri oblikovanju vabil sem si izbrala pisavi, kateri sta se pojavili na vseh ostalih tiskovinah in dekoraciji na najini poroki. Poleg pisav pa sem se odločila tudi kakšen bo sam dizajn najinih tiskovin. Odločila sem se za nežno zelenje v pastelnih odtenkih zelene in rjave. Vedela sem, da se bo tej barvni kombinaciji pri tiskovinah odlično podal les zato sva se odločila za leseno dekoracijo katero je lepo dopolnila juta in čudovito cvetje.

Dekoracija

Pri meni doma, kjer so se zbrali vsi gosti sem uredila foto kotiček z najinimi fotografijami ter fotografijami vseh, ki bi želela, da bi bili na najini poroki vendar so naju prehitro zapustili.

Poleg foto kotička je goste pričakala tudi tabla dobrodošlice in leseni naprsniki.

Po končanem cerkvenem in civilnem obredu smo druženje nadaljevali na prekrasni lokaciji ob dobri hrani in glasbi. Na lokaciji kjer se je odvijalo poročno slavje sem uredila tudi čisto preprost DIY photo booth.

Na koncu pa še par fotografij z dekoracijo, katera je res popestrila najin čudovit dan.

Mogoče sem s to blog objavo dala zamisel ali ponudila kakšno idejo paru, ki načrtuje svoj poročni dan. Želela sem prikazati, da se z malo iznajdljivosti, ustvarjalnosti in inspiracije da pričarati čudovito poročno dekoracijo. Upam, da bo v teh časih veliko parov, ki bodo lahko uživali v svojem čudovitem dnevu in da bodo lahko svoj dan izpeljali kot so si ga zamislili.

Naj bo vajina ljubezen navdih za vajino načrtovanje poroke.

Če sta v načrtovanju svoje poroke in še nimata oblikovanih tiskovin vama z veseljem priskočim na pomoč in jih za vaju oblikujem jaz.

Pozdravček, Katja Šantej

Oblikovanje tiskovin in dekoracije: Memory Design

Izrez in izdelava lesenih izdelkov: Mia Wood Art

Fotografije: Happy Moments

You cannot copy content of this page